
یکی دیگر از مصائب و مشکلات صادرات به آفریقا، بحث بازرسی کالا در مبداء و مقصد می باشد که کشورهای آفریقایی بازرسی SGS بین المللی را تائید نکرده و شرکت ها و صادرکنندگان بسیاری از این ناحیه دچار خسارات بیشماری شده اند. در حال حاضر شرکت های بازرسی طرف قرارداد با اداره استاندارد کنیا عبارتند از:INTERTEK INTERNATIONAL LTD- (BV) BUREAU VERITAS- CCIC که در این میان بازرسی BV سهم بیشتر و پررنگ تری در واردات کالا به کنیا بر عهده دارند. زیرا اداره استاندارد کنیا (KEBS) دستورالعملی را مبتنی بر بازرسی (Verification Of Conformity (VOC به شرکت بازرسی BVاعلام کرده و طی آن کالاهای وارداتی به کنیا در مبدا بازرسی شده و طبق لیست باید با استانداردهای KEBS یا CODEX مطابقت داشته باشند.
در حال حاضر کشتیرانی جمهوری اسلامی (IRISL) به صورت مستقیم و بدون واسطه و احتیاج به partial shipment، کالا را به مقصد کنیا و بندر مومباسا حمل می کند.

با توجه به مطالب مطرح شده و تجربه ۷ساله و تحقیقات فراوان در منطقه ی شرق آفریقا می توان گفت آفریقا بازاری جذاب برای فعالیت تولیدکنندگان و صنعتگران ایرانی می باشد، از جمله این موارد می توان به جمعیت فراوان، مصرف گرایی، منابع غنی درآمدی، توان تولید پایین و واردات بالا را اشاره نمود؛ سپس موسسه آتیه داران روماک را برآن داشت تا نسبت به راه اندازی نمایشگاه و مراکز دائمی بازاریابی کالا و خدمات ایرانی اقدام نماید، که بر اساس تاریخ افتتاح به شرح زیل می باشند:
-
شرق(جمهوری کنیا): دروازه طلایی ورود به شرق آفریقا با هدفگذاری دستیابی به بازار COMESA به استعداد ۲۰ کشور
-
غرب (ساحل عاج): دروازه ورود به غرب آفریقا به هدف گذاری دستیابی به بازارECOWAS به استعداد ۱۶ کشور
-
جنوب (آفریقای جنوبی): دروازه ورود به جنوب آفریقا با هدف گذاری دستیابی بازار SADC به اسعداد ۱۴ کشور
-
شمال (تونس): دروازه ورود به شمال آفریقا با هدف گذاری دستیابی به بازار کشورهای عربی به استعداد ۱۰ کشور
